Een goede partij

28 oktober 2025 - Antalya, Turkije

Na de dubbele ronde van gisteren vandaag maar 1 wedstrijd op het programma. Dat klinkt als een ‘makkelijke’ dag maar niets is minder waar. Het is de derde ronde achter elkaar zonder rustmoment er tussen. Dus dat betekent dat de vermoeidheid ook een rol kan gaan spelen. Dus rustig spelen en zetcontrole doen is extra belangrijk.

Ik speelde vandaag tegen weer tegen een meisje uit Mongolië en die staan erom bekend heel sterk te zijn vanwege hun vele trainingsuren per dag. Ik speelde een voor mij redelijk bekende opening, kwam iets lastiger te staan, maar daar wist ik me goed uit te werken. We kregen een gelijkwaardige stand op het bord. En aan tegen het einde maakte ik positioneel niet de beste keuze waardoor ik mijn korte vleugel niet meer onder controle kon houden. Dit resulteerde erin dat ik noodgedwongen een zetje moest toe laten. Ik kwam nog wel dicht in de buurt van dam, maar het was net niet genoeg voor remise. Dit was wel een van de leerzaamste partijen uit dit toernooi.

Vanmiddag zoals gezegd dus geen ronde. Hoewel het qua weer met 22 graden de slechtste dag van de week is. Heb ik nog wel even lekker gezwommen, wat spelletjes gespeeld, toch nog even gedamd en vooral ook gechilld. Op deze manier kon ik goed uitrusten voor morgen, want dan staat er een dubbel ronde op het programma. In de ochtend speel ik tegen een Italiaanse. Ik denk dat we ongeveer even sterk zijn, dus dat belooft vast weer een spannende wedstrijd te worden.

Zo gaan we alweer eten. In Turkije kennen ze nl. geen wintertijd, dus het is sinds dit weekend twee uur later dan in Nederland. Het eten is wel vrij eentoning, maar om fit en energiek te blijven zal ik toch voldoende moeten eten.

1. Opa Wim:
    28 oktober 2025
    En een leerzame partij is ook altijd heel erg prettig. Het leverde dan wel geen punten, maar als het je verder kan helpen, is het toch een goede partij geweest waar je wat mee kunt!
    Niet bij de pakjes neer gaan zitten, maar morgen is weer een nieuwe dag met nieuwe kansen.
    Succes!

Kus van opa